Com crear publicacions multilingües a Facebook?

Comment: 0

Els teus seguidors parlen diferents idiomes?

Ets dels que escriuen els idiomes seguits en una mateixa publicació? O ets dels que publiquen el contingut varies vegades en diferents idiomes?

Si has respost afirmativament a alguna d’aquestes preguntes, aquest post és per a tu.

 

Publica a Facebook  en diferents idiomes a la vegada

Facebook disposa d’una eina de traducció automàtica que permet traduir les publicacions dels altres usuaris a l’idioma que tens activat a l’aplicació. Aquesta eina és molt útil  si vols seguir i comprendre les publicacions d’artistes, polítics, etc. d’altres països de diferent parla a la teva. Haig d’admetre que és una eina molt útil, tot i que les traduccions no són del tot bones. Així que si vols assegurar-te que el teu missatge arriba alt i clar als teus seguidors pots seguir aquest petit consell que et donaré.

T’explicaré el que faig jo amb la meva pàgina, els meus seguidors parlen dos idiomes: català i castellà. És per això que tant en totes les meves xarxes socials com a la meva pàgina web publico amb ambdós idiomes. En el cas del Facebook, gestiono els idiomes amb una funció dissenyada i pensada especialment per a les empreses que operen a més d’un mercat  i que necessiten comunicar-se en diferents idiomes. De fet, ara fins i tot t’ho pots activar pel teu perfil personal.

 

Com activar les publicacions multilingües a la teva pàgina d’empresa

Accedeix a la teva pàgina d’empresa del Facebook, t’haurà aparegut un menú horitzontal a la part superior on posa “Pàgina”, “Safata d’entrada”, “Notificacions”, etc.

Fes clic a “Configuració” i a l’apartat “General” veuràs que apareixen varies opcions “visibilitat de la pàgina”, verificació de la pàgina, etc. Has de trobar una que posa “Publicar en diferents idiomes”, hauràs de fer una mica d’scroll ja que està a les últimes opcions, i clicar a editar per a poder activar l’opció.

 

Com activar les publicacions multilingües al teu perfil personal

Accedeix al Facebook, ves a la part superior dreta i fes clic a , se t’obrirà un pestanya, selecciona “Configuració” i ves a “idiomes”. Allà podràs triar:

Amb quin idioma vols utilitzar Facebook? Aquest ajustament canvia l’idioma de Facebook, et mostrarà la pàgina de Facebook amb l’idioma que tu triïs.

A quin idioma vols que es tradueixin les histories? Aquest ajustament canvia l’idioma al que es tradueixen els comentaris i publicacions escrits en un altre idioma, és l’ajustament del que t’he parlat al principi del post.

També pots marcar quins idiomes entens per tal que no tradueixi les publicacions que estan amb aquests idiomes. I al final  de la pàgina veuràs que hi ha un apartat de “publicacions multilingües – Publicar en diferents idiomes”. Activa’l i ja podràs publicar en varis idiomes a la vegada al teu perfil.

Una vegada activat

Una vegada activada aquesta opció, accedeix al teu perfil personal o pàgina d’empresa i clica al quadre per a publicar al teu mur i veuràs que t’ha aparegut una nova pestanya a la part inferior dreta de la caixa de text que posa “Escriure una publicació en un altre idioma”.

Si fas clic en aquesta nova opció, t’apareixerà l’idioma predeterminat i a sota l’opció de “Idioma: Seleccionar”, si fas clic es desplegarà una pestanya amb tots els idiomes disponibles. Una vegada triat l’idioma, es traduirà el text que tinguis prèviament escrit com a predeterminat automàticament. Recomano repassar la traducció i corregir-la ja que no sempre és correcta.

Ara els teus escrits es veuran només en un idioma, aquell que tingui activo el que visiti la teva pàgina, i així evites que els teus seguidors hagin de buscar l’idioma que els interessa a les teves publicacions. 

Comments

Leave your comment

Principi